Magazin za nacionalnu geografiju, kulturu i tradiciju


Istraživanje i dokumentovanje železničkog nasleđa na pruzi Mala Krsna - Majdanpek

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Izgradnja železničke mreže u Kraljevini Srbiji počela je krajem 19. veka, izgradnjom železničke pruge Beograd - Niš, koja je puštena u saobraćaj 1884. godine. Istovremeno sa gradnjom niške pruge, izgrađena je pomoćna pruga Smederevo - Mala Krsna - Velika Plana, koja je korišćena za transport materijala za izgradnju niške pruge. Tridesetak godina kasnije, gradi se pruga Smederevo - Mala Krsna - Požarevac (1920. godina), pa zatim Požarevac - Kučevo (1927. godina). Dogradnjom pruge od Kučeva do Brodice, pa zatim od Brodice do Majdanpeka i Bora ostavarena je najkraća železnička veza od Topčidera do Prahova, Zaječara i dalje, prema Knjaževcu i Nišu.

Pruga Mala Krsna - Majdanpek

Pruga Mala Krsna - Majdanpek (Map data © 2022 Google)

Uspostavljeni pružni koridor povezao je rudarske oblasti Istočne Srbije (Kaona, Blagojev Kamen, Majdanpek, Veliki Krivelj, Bor) sa železničkim čvorištima Mala Krsna i Topčider. Osim intenzivnog železničkog transporta, obavljan je i putnički saobraćaj. Primer je putnički voz na relaciji Topčider - Mala Krsna - Majdanpek - Bor - Prahovo. Konačno, počev od osamdesetih godina 20. veka, železniči saobraćaj zemenjen je drumskim.

(Projekat  "Istraživanje i dokumentovanje železničkog nasleđa na pruzi Mala Krsna - Majdanpek" finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS. Projekat je realizovan u decembru 2021. godine.)

Železničke stanice na pruzi Mala Krsna - Majdanpek


Zahvaljujem se: